حالت کنونی پوهنځی
با آمدن شرایط نوین و روی کار شدن حکومت موقت و حضور فعال جامعه ی جهانی در افغانستان این پوهنځی بار دیگر دست به کار شده و در راستای بازسازی تلاش های ممکن را آغاز نمود که در نتیجه تعمیر پوهنځی به کمک مالی USAID، USDA بازسازی گردید. در حال حاضر تعمیر این پوهنځی با تمام وسایل و تجهیزات آبرسانی، برق و خدمات انترنتی مجهز بوده و مورد بهره برداری قرار دارد. به همین گونه 4 لابراتوار پوهنځی به کمک مالی موسسه جاپانی جایکا (JICA) تجهیز و به بهره برداری سپرده شد.
لابراتوار نکروپسی پوهنځی به کمک مالی USDA و ارتش امریکا پس از تجهیز و بازسازی به فعالیت آغاز نمود و به همین گونه موسسه یاد شده برای نابود سازی لاشه حیوانات و یا بخش های از لاشه آنها و همچنان نابود سازی مواد اضافی که خطر انتقال بیماری های مختلف را با خود داشته باشند، یک کوره ی لاشه سوزی را نیز اعمار و اهدا نمود.
این پوهنځی برای پیشبرد کار های عملی موفق به ایجاد یک کلینیک حیوانی و فارم تحقیقی در ساحه ی دارالامان کابل گردید، مگر نظر به لزوم دید دولت ساحه کلینیک و فارم یاد شده از جانب دولت برای پوهنتون امریكایی افغانستان داده شده است. شایان یاد آوریست که در نتیجه تلاش های رهبری پوهنځی، پوهنتون کابل و مقام محترم وزارت تحصیلات عالی در اثر قرارداد ایکه با وزارت زراعت آبیاری و مالداری صورت گرفت به کمک مالی جامعه اروپا در جوار لابراتوار های مرکزی تشخیص دیپارتمنت صحت حیوانی وزارت زراعت زیر نام واحد کلینیکی- جراحی دو تعمیر جداگانه به قسم کلینیک حیوانات کوچک و کلینیک حیوانات بزرگ اعمار گردید. این تعمیر بر اساس قرارداد عقد شده بین وزارت زراعت آبیاری و مالداری و پوهنتون کابل برای مدت 30 سال برای پوهنځی علوم وترنری داده شده است. اکنون در این تعمیر شفاخانه کادری پوهنځی کار و فعالیت دارد. قابل یاد آوری است که مشکل پوهنځی از لحاظ داشتن جای برای شفاخانه کادری حل گردیده، ولی این مرکز برای فعالیت بهتر نیاز به وسایل، مواد کیمیاوی دواها، واکسن ها و تجهیزات لازم دارد، که امید میرود در آینده تأمین شود.
در طول این مدت بیشتر از 15 تن از استادان جوان پوهنځی جهت تحصیلات ماستری و دوکتورا به کشور های جاپان، اردن، امریکا، هندستان و قزاقستان فرستاده شده اند که از آن جمله 12 تن آنها پس از گرفتن درجه دوکتورا از جاپان و 6 تن دیگر با درجه ماستری از کشور های اردن، هندوستان و ایالات متحده امریکا به وطن برگشته و کار و فعالیت شانرا در پوهنځی از سر گرفته اند. به همین ترتیب شماری از استادان با استفاده از بورسهای کوتاه مدت، جهت تجدید معلومات و ارتقای ظرفیت، به کشور های مختلف سفر نموده اند.
این پوهنځی یک مرکز فعال تکنالوژی معلوماتی و كمپیوتر را نیز دارا می باشد. برای مرکز یاد شده پوهنتون کورنل امریکا 24 پایه کمپیوتر مستعمل را در اختیار پوهنځی قرار داده است که در حال حاضر بکلی از کار افتاده است. قابل یاد آوری است که سایر لوازم این مرکز از طرف پروژه ی USAID تامین گردیده است. در مرکز یاد شده محصلان این پوهنځی در اوقات فراغت مطابق به تقسیم اوقات مرتبه مصروف مطالعه و جستجوی معلومات انترنتی برای آماده سازی مونوگراف ها، سیمینار ها و کار های خانه گی شان می باشند.
این پوهنځی دارای یک کتاب خانه است که در آن نزدیک به 4000 جلد کتاب درسی، ممد درسی و مجلات علمی و معتبر به زبان های انگلیسی، دری و برخی از زبان های دیگر موجود می باشد. این کتابخانه در اوقات رسمی همه روزه باز بوده و مورد بهره برداری استادان، محصلان و سایر پوهنځی های علاقمندان قرار دارد.
تعداد استادان پوهنځی به 36 تن می رسد که از جمله 30 نفر مرد و 6 تن را زنها تشکیل می دهند. از این جمله در حال حاضر به تعداد 10 استاد مصروف فراگیری تحصیلات ماستری و دوکتورا در خارج از کشور می باشند.