دیپارتمنت تکنالوژی مواد غذایی

الف) معرفی:

تکنالوژی مواد غذایی یکی از بخش‌های عمده زراعت را تشکیل می‌دهد، روی همین منظور در سال 1402 دیپارتمنت تکنالوژی مواد غذایی با داشتن کادرهای علمی ورزیده و کافی که اکثریت شان تحصیلات عالی را در پوهنتون های معتبر دنیا به اتمام رسانیده اند به حیث یک دیپارتمنت مستقل در چوکات پوهنځی زراعت به فعالیت اغاز نمود.

هدف عمده و اساسی این دیپارتمنت آماده سازی محصلان برای جابجا نمودن در سکتورهای خصوصی و دولتی با تخصص تکنالوژی مواد غذایی مورد نیاز برای توسعه صنعت مواد غذایی در افغانستان می‌باشد. افزون بر آن، دیپارتمنت تکنالوژی مواد غذایی از طریق استادان و فارغ التحصیلان، در نظر دارد تا با سکتور خصوصی پروسس مواد غذایی رابطه ایجاد نماید تا تلاش‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و وزارت صحت عامه را مورد حمایت قرار دهد و همچنین به گونۀ مستقیم کیفیت و حفاظت پروسس مواد غذایی سکتور خصوصی را نیز مورد حمایت قرار دهد. در مجموع، این روند چند جانبه طوری طراحی شده است تا کمک تخنیکی مورد نیاز را برای بهبود کیفیت مواد غذایی فراهم کرده، فرصت‌های اشتغال را برای فارغ‌التحصیلان تضمین نموده و رشد اقتصادی را در پروسس مواد غذایی و صنایع متمم بالا ببرد.

فارغ التحصیلان رشته تکنالوژی مواد غذایی در طی دوره آموزشی و تخصصی مقطع لیسانس، مفاهیم و اصول مرتبط با روش های مختلف نگهداری، طراحی کارخانجات مواد غذایی، تکنالوژی تولید محصولات مختلف غذایی (شیر، گوشت، غلات، شیرینی، تولید روغن خوراکی، کنسرو سازی و غیره)، بسته بندی و کنترل کیفی مواد غذایی و غیره را کسب می نمایند و پس از فراغت از تحصیل می‌توانند به عنوان متخصصین مواد غذایی، مسئول کنترول کیفیت واحدهای تولید مواد غذایی، طراحی شرکت‌های مواد غذایی،  تولید و کنترول کیفیت مواد غذایی(کنترول کیفیت، تولید، توسعه و تحقیقات و غیره) در نهادها و سازمان‌های دولتی و نظارت بر مواد غذایی و متخصص برای همکاری و کمک در امور آموزشی و تحقیقاتی وغیره، نقش و توانایی خود را ایفا نمایند.

ب) اهداف آموزشی:

  • ارایه دانش و تخنیک ستندرد در بخش علوم تکنالوژی مواد غذایی در سطح کشور؛

  • پیشکش کردن آموزش جامع در ارتباط به مفاهیم و اصول مرتبط با روش های مختلف نگهداری، طراحی کارخانجات مواد غذایی، تکنالوژی تولید محصولات مختلف غذایی؛

  • بکارګیری تکنالوژی‌های مختلف زراعتی جهت امنیت غذایی؛

  • انجام وظایف و مسؤلیت‌های مسلکی در ادارات دولتی و غیر دولتی با انجام تحقیقات علمی برای حل مشکلات اجتماعی-اقتصادی، بهبود علم، انکشاف صنایع غذایی و تهیه مواد برای ساختن پالسی‌ها و استراتیژی‌ها.

دیدگاه:

    دیپارتمنت تکنالوژی مواد غذایی متعهد به معیاری ساختن بخش‌های علمی، تحقیقاتی و آموزشی بخاطر تربیه متخصصین که دارای دانش و مهارت‌های عملی، مرتبط و قابل استفاده در بخش‌ تکنالوژی مواد غذایی اند، می‌باشد که از طریق تحقیق، آموزش و ترویج جهت حل و فصل چالش‌های مرتبط به مواد غذایی در افغانستان عملی می‌گردد.​​​​​

     ماموریت:

    دیپارتمنت تکنالوژی مواد غذایی متعهد به ارائه خدمات ستندرد علمی، تحقیقی در راستای ظرفیت‌سازی، تربیه کادرهای علمی از طریق تدریس، تحقیق و ارا‌ئه خدمات مسلکی در بخش تکنالوژی مواد غذایی جهت انکشاف بخش مهم از سکتور زراعت در سطح ملی و منطقوی است.

     اهداف اساسی:

    • تربیه نیروی انسانی متخصص مورد نیاز در بخش مواد غذایی در سطح کشور؛

    • فراهم کردن آموزش جامع برای محصلان در بخش علوم مواد غذایی و تکنالوژی، زیرا  از علوم مذکور در تمام محصولات و امتعه استفاده صورت می‌گیرد؛

    • فراهم کردن فرصت‌ها برای محصلان تا در بخش تکنالوژی های جدید تا چالش‌های فعلی را در بخش پروسس مواد غذایی حل و فصل نمایند؛

    • استحکام روابط با صنعت مربوطه جهت افزایش فرصتهای شغلی برای محصلان از طریق ارائه کارآموزی‌ها و تعاملات منظم با کارفرمایان در آینده؛

    • ایجاد روابط بین دیپارتمنت و جوانب ذیدخل پروسس مواد غذایی در کشور؛

    • انجام تحقیقات علمی برای حل مشکلات اجتماعی اقتصادی، علمی؛ انکشاف صنایع غذایی و تهیه مواد برای ساختن پالیسی‌ها و استراتژی‌ها.

     

    ج) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی) دیپارتمنت تکنالوژی مواد غذایی

    457558

    گالری رسانه

    کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

    چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

    روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

    در دیدار سفارت چین در کابل از محصلین برتر پوهنتون کابل با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی تجلیل شد.ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده:

    پوهنتون کابل در سال ۱۴۰۲ هـ ش، به ارزش حدود ۹۰ میلیون افغانی ده ها پروژه انکشافی و توسعه را تطبیق نموده است. گزارش ویدیویی:

    کار قير ریزی با سرکهای نو در داخل پوهنتون کابل آغاز گردید

    کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

    آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

    البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا