دیپارتمنت بوتانی

معرفی:

دیپارتمنت بوتانی یکی از دیپارتمنت های اساسی و مهم پوهنځی بیولوژی میباشد که همزمان با ایجاد پوهنځی بیولوژی در سال ۱۳۹۵ ایجاد گردیده اند. دیپارتمنت بوتانی فعالیت های اکادمیک خویش را تحت ریاست این پوهنځی به پیش می برد، از جمله فعالیت های اساسی این دیپارتمنت  تدریس مضامین مربوطه مطابق نصاب درسی پوهنځی، انجام تحقیقات علمی، ارایه کنفرانس های علمی، رهنمایی محصلان جهت تدوین و دفاع مونوگراف، سهم گیری در کمیته های مختلف در سطح پوهنځی و پوهنتون و سایر ادارات مربوطه و وزارت تحصیلات عالی از جمله وظایف این دیپارتمنت بشمار میرود. دیپارتمنت بوتانی در نظر دارد تا در سال های آینده با مساعد شدن شرایط تطبیقی و زمانی گام های مؤثر در پیشرفت و انکشاف دیپارتمنت بردارد از جمله فراغت محصلین به شکل اختصاصی از دیپارتمنت بوتانی و تربیه کادر های اختصاصی در رشته بوتانی میباشد.

اهداف اساسی:

دیپارتمنت بوتانی ماموریت آنرا دارد که براساس آن تربیه کادر ها، تدریس در پوهنتون ها، موسسات تحصیلات عالی، انستیتوت های مسلکی، لیسه ها و در عرصه تحقیقاتی در پروژه های صحت عامه، زراعت، جنگلات، آبیاری، آب آشامیدنی، محیط زیست، انکشاف دهات و موسسات بین المللی مانند یونسیف و سازمان صحی جهان، کار و فعالیت نماید.

ایجاد باغ نباتی دیپارتمنت بوتانی برای اجرای تجارب عملی خویش و استفاده از نباتات برای تجارب عملی به یک محل مناسب و تخصصی برای پرورش و نگهداشت نباتات مورد تجربه نیاز مبرم داشته که در این مورد با رهبری پوهنځی و پوهنتون نیز در تماس شده و موضوع را با ایشان در جریان گذاشته است به این اساس دیپارتمنت در نظر دارد که در این بخش به کمک استادان مسلکی و متخصص داخلی و خارجی یک طرح مناسب را برای ایجاد و مواد مورد ضرورت این باغ ترتیب نموده و از طریق مراجع ذیربط به اعمار آن تلاش نماید.

اهداف آموزشی:

تربیه کادر های مسلکی و متخصص در بخش بوتانی برای نهاد دولتی و خصوصی به سطح لیسانس.

• تربیه معلمین مسلکی و متخصص بیولوژی برای مکاتب دولتی و خصوصی.
  • تربیه نبات شناسان مسلکی.
  • تربیه اسیستانت های تخنیکی برای کارهای عملی لابراتواری در مکاتب دولتی و خصوصی.
  • مبارزه برای حفظ نسل های نباتات در حال انقراض و نباتات مفیده افغانستان از طریق انتقال دانش مسلکی و تخصصی در مورد نباتات کشور.
  • دانستن اهمیت نباتات در زنده گی روزمره و ایکوسیستم.
  • ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست و حفاظت ازنباتات .
  • سهم گیری در انکشاف مسلکی و تخصصی جامعه و به دست رسی به اهداف عالی دولت جمهوری اسلامی افغانستان.
  • تربیه نیروی کار متعهد و مسلکی

دیدگاه:

دیپارتمنت بوتانی به منظور ارتقاع سطح مسلکی و تخصصی کادر های ورزیده و توسعه تحقیقات در نظر دارد تا در آینده محصلان را از رشته اختصاصی بوتانی فارغ التحصیل نموده و در این بخش کادرهای بوتانی و نبات شناسان متخصص را تقدیم جامعه نماید.

مأموریت:

دیپارتمنت بوتانی منحیث یکی از دیپارتمنت های فعال پوهنځی بیولوژی در حال حاضرمصروف تربیه کادر های متخصص و ورزیده به سطح لیسانس برای اتباع کشور میباشد.

توامیت ها : ندارد

لابراتوار و تجهزات آموزشی:

شماره

نوع لابراتوار

وسایل و تجهیزات

ملاحظات

لابراتوار سیستماتیک

میکروسکوپ نوری و استریو، هرباریوم، نمونه های تازه و خشک شده نباتات

لابراتوار فزیولوژی نباتی

سنتروفیوژ، داش برقی، ترازوی حساس، PH متر، بیکر، تست تیوب، سلندر، پتردیش، پیپت و غیره و نمونه های نباتات

لابراتوار اناتومی مورفولوژی

میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ استریو، بکس تسلیخ، سلایدهای دایمی و مقاطع تازه ریشه، ساقه و برگ نباتات