دیدګاه، مأموریت و اهداف

پوهنتون کابل بعنوان اولین، بزرگترین، با اعتبارترین کانون علم و دانش، و شناخته شده ترین پوهنتون افغانی در سطح بین المللی به خود می بالد که بصورت بلاوقفه، پیوسته و آهسته خود را پیش قراول تربیه و آموزش نیرو و سرمایه اجتماعی کشور جایگاه خاص خود را در بین تشنه گان علم و دانش تثبیت نموده است. با تمام جدیت و تلاش علمدار تولید علم، ترویج دانش و آموزش و پرورش منابع انسانی مورد نیاز بخش‌های مختلف جامعه با روحیه ملی و اسلامی می‌باشد.

دیدگاه:

ارتقای پوهنتون کابل و تثبیت جایگاه آن به عنوان یک نهاد بااعتبار و شناخته‌شدۀ ملی و بین‌المللی درعرصۀ تربیۀ کادرهای متخصص، متعهد و متدین، تحقیقات علمی، علم‌آفرینی و عرضۀ خدمات تحصیلی.

مأموریت:

تربیۀ کادرهای متخصص و متعهد به ارزش‌های اسلامی و ملی مورد نیاز و عرضۀ خدمات جهت تسهیل و تسریع پروسه‌های توسعه‌یی در کشور، منطقه و جهان.

اهداف:

1. رشد و ارتقای کیفیت تحصیلات عالی به منظور تقویۀ سرمایۀ بشری با فعالیت‌های علمی و تحقیقی جهت رشد اقتصادی و اجتماعی کشور؛
  2. تربیت و پرورش کادرهای علمی با کیفیت  به درجۀ لیسانس، ماستر و داکتر و مجهزساختن آن‌ها با دانش نظری و مهارت‌های عملی در رشته‌های مختلف علوم حسب نیازمندی‌های بازارکار؛
  3. فراهم‌آوری وسایل تحصیل (کتاب‌ها، مواد درسی و تجهیزات)؛
  4. توسعۀ کتاب‌خانه‌ها، صنوف، کلوپ‌های ورزشی و اجتماعی، محلات تدریسی و لابراتوارهای تحقیقی، محاکم تمثیلی، تیاتر و رادیو تلویزیون تطبیقاتی؛
  5. طرح و تطبیق پلان‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت به منظور آموزش و ارتقای سویۀ کادرهای علمی و تحقیقی؛
  6. توسعه و نوسازی دوام‌دار برنامه‌های درسی مطابق نیازمندی‌های جامعه و استفاده از شیوه‌های فعال، مؤثر و معاصر تدریسی؛
  7. ایجاد نظم و دسپلین اکادمیک در جریان تدریس و دفاع تیزس‌ها؛
  8. تنظیم امور خدمات و بهبود وضعیت کار و فعالیت برای کادرعلمی، تخصصی و محصلان؛
  9. سازمان‌دهی و برگزاری محافل علمی (کنفرانس‌ها، سمینارها، سمپوزیم‌ها و ورکشاپ‌ها)؛
  10.  تأمین دست‌رسی کامل به تحصیلات عالی با کیفیت معیاری؛
  11. ایجاد زیرساخت‌های مجهز و پیشرفته جهت عرضۀ خدمات باکیفیت و معیاری.