د لوړو زده کړو وزیر سره د کابل پوهنتون د رهبري شورا او علمي کادر غړو ناسته

website admin
Wed, Sep 29 2021 2:30 PM
ku

د روان کال د تلې په ۷ نېټه د چهارشنبې په ورځ د کابل پوهنتون د رهبري هئیت ناسه د لوړو زده کړو وزارت د ناستو په تالار کې د لوړو زده کړو وزیر ښاغلي شیخ عبدالباقي حقاني، د لوړو زده کړو وزارت علمي مرستیال ښاغلي روح الله روحاني، د لوړو زده کړو وزارت د خپرونو، اطلاعاتو او اړیکو رییس ښاغلي دکتور دلاور سیلاب، د هیواد وتلي عالم ښاغلي شیخ الحدیث مولوي شاه محمد او د کابل پوهنتون د علمي شورا د غړو په ګډون جوړه شوه.

دا ناسته د کابل پوهنتون د ارواپوهنې او روزنیزو علومو رييس ښاغلي پوهنوال ستارالدین صدیقي له لوري د قران کریم د څو مبارکو ایاتونو په تلاوت سره پیل شوه. وروسته د لوړو زده کړو وزارت علمي مرستیال ښآغلي روح الله روحاني د کابل پوهنتون استادانو او رهبري شورا غړو ته د ښه راغلاست ترڅنګ یې د ناستې په بنسټیزو محورونو خبرې وکړې او د ناستې له غړو سره یې خپل نظریات شریک کړل.

د ناستې په دوام د لوړو زده کړو وزیر ښاغلي شیخ عبدالباقي حقاني د کابل پوهنتون د مقام او همدارنګه یې د هیواد په کچه د دې پوهنتون د رول او اغېزمنتیا په هکله خبرې وکړې او د کابل پوهنتون له استادانو او علمي کادر له غړو څخه یې هیله وکړه تر څو په مختلفو برخو کې خپلې علمي، عملي طرحې او نورې برنامې شریکې کړي.

همدارنګه د کابل پوهنتون ریاست سرپرست ښاغلي محمد اشرف غیرت هم د کابل پوهنتون له لوري د لوړو زده کړو وزارت رهبري هئیت ته ډاډ ورکړ، چې د دې پوهنتون رهبري هئیت او د علمي کادر غړي په یادو برخو کې د لوړو زده کړو وزارت سره همکاري کوي.

په پای کې د کابل پوهنتون دوه تنو استادانو هم پدې ناسته کې خبرې وکړې او د طرحو او برنامو د جوړېډو په برخه کې یې د لوړو زده کړو وزارت سره د هر ډول همکاریو وعده وکړه.

غونډه هیواد ته د خیر او ښېګڼې د دعا په کولو سره پای ته ورسېده.

Latest news

Sat, Oct 16 2021 11:52 AM

سرپرست ریاست پوهنتون کابل از پوهنځی‌های ریاضیات، کیمیا، زراعت، اقتصاد و کمپیوتر ساینس دیدن نمود

سرپرست ریاست پوهنتون کابل درحالی‌که وی را معاونین پوهنتون نیز همراهی می‌کردند از پوهنځی‌های ریاضیات، کیمیا، زراعت، اقتصاد و کمپیوتر سانیس دیدن نمود و با رییسان، استادان و کارمندان این. . .

Thu, Aug 05 2021 5:13 PM

The Konkor (University Entrance Exam) process of Kabul

The process of taking the entrance exam for 1400 in Kabul started on Thursday, August 5th, 2021 with the presence of excellency Dr. Abbas Basir, Minister of Higher Education, Prof. Dr.. . .

Wed, Aug 04 2021 3:11 PM

An Agreement Letter between the Faculty of Pharmacy of KU and the National Food and Drug Administration of Afghanistan

An Agreement Letter aimed at establishing cooperation and coordination between the Faculty of Pharmacy of Kabul University and the National Food and Drug Administration of Afghanistan. . .

BACK TO NEWS

Academic and research conference entitled "Study and Management of Afghanistan Water" to welcome the opening of Kamal Khan Dam

The National Seedlings Campaign at Kabul University Campus

Inauguration of the new building of Faculty of Public Policy and Mathematics of Kabul University