پیام رئیس پوهنځی

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العلمین. والصلاه و السلام علی خاتم الانبیا و المرسلین.

در اثر جنگ های 4 دهه گذشته ، پوهنځی زراعت نیز تجارب ناگوار را با از بین رفتن تمام دارایی های آن تجربه کرده است. ساختمان ها، لابراتوارها، مراکز و مزارع تحقیقاتی، وسایل و تجهیزات تا حدی ازبین رفته اند. کادرهای این پوهنځی یا به کشورهای دیگر مهاجر شده و یا به سنین بالا رسیده اند.  در 17 سال اخیر، نسل جوان  بیشتر رشد نموده که می توانند در آینده رهبری سکتور زراعت را به عهده بگیرند.

بخش زراعت تا هنوز در رشد اقتصاد، اشتغال زایی، تولید ناخالص داخلی و دیگر مناطق مهم اقتصادی و اجتماعی در افغانستان اهمیت خاص را دارا می باشد. حل مشکلات پیچیده زراعت و توسعه روستایی در یک کشور فقیر مانند افغانستان که به طور بالقوه تحت تاثیر جنگ قرار دارد، نیازمند کافی متخصصان آموزش دیده و ماهر می باشد. این کار را می توان با توسعه (حمایت و توانمند سازی) مؤسسات آموزشی مرتبط مانند پوهنځی زراعت پوهنتون کابل که یکی از جنبه های اصلی در توسعه بخش زراعت  در کشور است، به وجود آورد.  

از زمان تاسیس آن، پوهنحٔی زراعت در پوهنتون کابل یک پوهنحٔی میعاری بود و با وجود سال های جنگ در کشور، وضعیت تحصیلی خود را حفظ کرد است. ازبین بردن مشکلات دهه های جنگ یکزی  از هدف پوهنځی زراعت بوده واین کار توسط حمایت و کمک های کشورهای ایالات متحده امریکا، جاپان، فرانسه، آلمان، سازمان های جهانی مانند بانک  بانک جهانی، TIKA، FAO و دیگر سازمان های غیر دولتی صورت گرفته است. مشکلات تا حدی زیاد حل شده و تلاش های بیشتر توسعه ای درحال حاضر جریان دارد.  در حال حاضر تعدادی از استادان جوان و فعال این پوهنحٔی مصروف تحصیلات در مقاطع ماستری و دوکتورای خویش در پوهنتون زراعتی و تکنالوجی توکیو (کمک مالی توسط جاپان)، پوهنتون پردیو ایالات متحده  امریکا و بنگلور در هند (با حمایت مالی از USDA) می باشند. علاوه بر این، برنامه های کوتاه مدت برای ارتقای ظرفیت استادان نیزبه راه انداخته شده اند. 

تا سال 2012 پوهنحٔی زراعت با بعضی از پوهنتون های دیگر مانند پوهنتون Purdue، پوهنتون Cornell ، پوهنتون Davis ، پوهنتون Arizona ، پوهنتون Illinois  در ایالات متحده امريكا پروگرام های تبادل افکار را دارا بوده است.  علاوه بر اين، در پوهنتون زراعتی و تکنالوجی توکیو، جاپان بورس های تحصیلی کوتاه مدت و دراز مدت را فراهم می کند. پوهنحٔی زراعت یک مجله علمی  خویش را منتشر نموده که در آن تحقیقات علمی استادان پوهنحٔی زراعت منتشر میگردد.

فارغ التحصیل از بخش های پوهنحٔی زراعت را می توان در ادارات مانند وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، وزارت احیا و انکشاف دهات، وزارت انرژی و آب، وزارت تجارت و صنایع، وزارت معارف، مؤسسات بین المللی و سایر بخش های خصوصی در بخش زراعت استخدام نمود. هرچند پیدا کردن وظیفه بعد از فارغ شدن هنوزیکی ازچالش ها برای فارغان این پوهنحٔی  به شمار میرود.              

بااحترام

پوهاند غلام رسول فیضی

رئیس پوهنحٔی زراعت

گالری رسانه

محوطه پوهنتون کابل در فصل بهار

کار ساخت پارک محصلین به وسعت 12 جریب زمین در محوطه پوهنتون کابل افتتاح گردید

آلبوم عکس های بهاری محوطه زیبای پوهنتون کابل سال ۱۴۰۲ هـ ش

آلبوم تصاویر کنفرانس ملی تقویت تحصیلات عالی در پوهنتون کابل

بخشی از سخنان وزیر محترم تحصیلات عالی شیخ ندا محمد ندیم صاحب به استادان پوهنتون کابل:

محفل نظر خواهی در مورد نصاب برنامه ماستری جدید التاسیس در پوهنځی علوم اجتماعی برگزار گردید

نمایشگاه پوسترهای تحقیقاتی پوهنځی زراعت پوهنتون کابل برگزار گردید

از فراغت محصلین سال ۱۴۰۱ هـ ش پوهنتون کابل تجلیل صورت ګرفت

البوم تصاویر مراسم تجلیل فراغت ۱۴۰۱ هـ ش پوهنتون کابل

البوم تصاویر صحن زیبا پوهنتون کابل بعد از باران ملایم و زیبا

سخنرانی محترم لطف‎ الله خیرخواه، معین علمی وزارت تحصیلات عالی در نمایشگاه هنری سمستر بهاری پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل