مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان به مناسب گرامیداشت از ماه مبارک رمضان در پوهنتون کابل برگزار گردید

Anonymous (not verified)
پنجشنبه ۱۴۰۰/۲/۱۶ - ۱۳:۵۷
ku

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان شامگاه روز چهارشنبه مؤرخ ۱۵ ثور سال جاری مطابق با بیست و سوم ماه مبارک رمضان جهت گرامیداشت از این ماه، از سوی رهبری پوهنځی شرعیات با حضور وزیر تحصیلات عالی کشور، رییس و هیات رهبری، رؤسای پوهنځی‌ها، تعدادی از استادان، کارمندان و محصلان پوهنتون کابل در تالار  همایش‌های پوهنځی هنرهای زیبا برگزار گردید.

دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی کشور طی سخنانی در ختم این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان برنامه، راجع به فضایل ماه مبارک رمضان صحبت نموده گفت: در این ماه مبارک فضایل زیادی نهفته می‌باشد که از جمله نزول قرآن کریم است. قرآنی که یک کتاب علمی، ساینسی و اخلاقی است که چارچوب اخلاق اسلامی در آن آمده است. یک کتاب تربیتی حاوی اصول مختلف تربیتی، کتابِ قانون و حاوی اصول کلی و جزئی قانون اسلامی، یک کتاب فلسفه و در کل قرآن یک کتاب اعجاز آمیز و یک معجزه است.  وی گفت یکی از دانشمندان غربی‌ای که مسلمان شده است میگوید: آیات علمی و ساینسی قرآن نشان میدهد که این کتاب دست نویس بشر نه بلکه یک منبع حمایتی والاترِ غیر از حضرت محمد در پشت آن قرار دارد.

داکتر بصیر گفت: دعوت اصلی قرآن دعوت به همپذیری صلح و معارف است. خشونت در آن نهی و حتا جهاد از منظر آن در شرایط خاص لازم دانسته شده است. لذا از آنجاییکه نقش اصلی پوهنتون ها ضمن آموزش، ترویج صلح، ثبات و همدیگر پذیری است نقش اساتید در ترویج چنین فضا بسیار موثر است و رهبری وزارت تحصیلات بارها درجهت ترویج همپذیری در عرصه تحصیلات عالی کشور تلاش ورزیده است. دکتور بصیر اظهار امیدواری نمود که به برکت این ماه مبارک از ناملایمات به دور و جامعه‌ی عاری از خشونت و گسست داشته باشیم.

 

پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل نیز با صحبت در این مراسم اولاً از پوهنځی شرعیات بخاطر سنت حسنه‌ی تجلیل از ماه مبارک رمضان و شب قدر تشکر نموده آنرا فرصت خوب برای کسب ثواب و فیض دانست. پوهاند بابری گفت: هرچند که فرصت‌های زیادی در زندگی انسان‌ها وجود دارد اما یکی از آنها ماه مبارک رمضان است. این ماه فرصت مناسب جهت آگاهی از کرامت‌های انسانی و موهبت‌های نهفته در وجود انسان همچون خلیفه‌ی خداوند در روی زمین است که باید از آن استفاده صورت گیرد. به همین‌سان رمضان فرصت بسیار مناسب برای خودشناسی و خودسازی انسان‌ها و فرد مسملمان است تا بدانیم که کی‌ هستیم، چی هستیم و برای چی خلق شده ایم؟. و فرصت خوب است برای اینکه خودرا بسازیم و بدانیم که مسایل مثبت و منفی وجود ما کدام‌ها اند و مطابق با کدام صفات و اعمال نیک خود را آراسته کنیم و این مسایل ضرور تر از امساک و جلوگیری از خوردن و نوشیدن است.

پوهاند بابری در ختم سخنانش گفت: خداوند توفیق عنایت کند که انقلاب خودسازی را از درون پوهنتون ها آغاز کرده و بسوی جامعه اشاعه کنیم تا جامعه‌ی ما کاملاً اسلامی شده و به انکشاف و پیشرفت و همپذیری و صلح فکر کرده به آن سو حرکت کنند.

استاد عنایت‌الله بلیغ مشاور امور دینی رییس جمهوری و استاد پوهنځی شرعیات و بعضی از دیگر استادان نیز در این مراسم صحبت کرده و هرکدام راجع به فضایل ماه مبارک رمضان و شب قدر سخن ارائه نمودند.

 

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۶ - ۸:۲۷
Background image

نشست مشترک هیئت رهبری پوهنتون با محصلان ممتاز برگزار گردید

به‌منظور تشویق و بهبود هرچه بیشتر امور تحصیلی، اداری و خدماتی محصلان ؛ رئیس صاحب محترم و معاونان محترم پوهنتون کابل با محصلان ممتاز تمام پوهنځی‌های ، نمایندگان لیلیه ها و اعضای کمیته. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۷ - ۹:۲
Background image

سلسله دروس دینی ـ اصلاحی آغاز گردید

این سلسله دروس که در هر سمستر دو بار برگزار می‌شود، از سوی آمریت دعوت و ارشاد پوهنتون کابل آغاز شده و به مدت ده روز ادامه خواهد یافت. در این برنامه، شیوخ کرام و علمای برجسته روی موضوعات. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۲/۱ - ۱۱:۳۹
Background image

محفل تقدیر از استادان متقاعد برگزار گردید

پوهنځی زراعت پوهنتون کابل، به پاس خدمات و فعالیت‌های ارزشمند استادان متقاعد خویش، محفل تقدیر را برگزار نمود.

در این محفل، پیرامون فعالیت‌های علمی و دستاوردهای این استادان روشنی انداخته. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

۲۰۹۶ تن از محصلین پوهنتون کابل به سطح لیسانس فارغ شدند

پیشرفت‌های پوهنتون کابل پس از پیروزی

گزارش تصویری مرکز معلومات افغانستان در پوهنتون کابل:

پوهنځی انجنیری پوهنتون کابل

مولوی عبدالسلام حنفی صاحب معاون اداری ریاست الوزرای ا.ا.ا:

سخنرانی معاون سیاسی ریاست الوزرا محترم مولوی صاحب عبدالکبیر در مراسم جشن فراغت محصلین پوهنتون کابل:

از ۲۲ پوهنځی پوهنتون کابل ۲۳۰۸ تن محصلین به سطح لیسانس فارغ شدند جزیات بیشتر در راپور ویدیویی ذیل تماشا نمایید.

راپور ویدیویی از فعالیت ها و دستاوردهای پوهنځی کیمیا پوهنتون کابل در اینجا قابل مشاهده است.

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور: